مختص جامعه سینما:محمدعلی اصالتی/ نگاه تحلیلی بر سریال جومونگ به طور واضح نشان می دهد که مخاطبان تلویزیون با سریالی با محوریت تروریستی مواجه هستند. اگر از شخصیت های مهم سریال صرفنظر کرده و تنها شخصیت اول سریال را تحلیل کنیم مشاهده می شود که جومونگ شخصیتی است که برای دستیابی به حکومتی مستقل و خود مختار ، دست به تشکیل گروه زده و به شکل راهزن گونه ، در مسیر حرکت کاروان های مخالف قرار گرفته و آن ها را به قتل می رساند.
در برابر پیشنهاد کمک به حکومت کشور خودش مخالفت های شدیدی داشته تا حدی که برای دستیابی به حکومتی جداگانه ، دست از همسر و مادر خود کشیده و عنوان دارد که تشکیل حکومت برایش مهمتر از خانواده است.
اوج نگاه افراط گرایی و تروریستی را آنجایی می بینیم که شخصیت اصلی فیلم پس از رهایی از زندان ، برای تشکیل حکومتش با تمامی قبایل به جنگ خونین پرداخته و با قتل عام افراد قبایل مختلف به شکل وحشیانه آن ها را تحت لوای حکومت خود در می آورد.
این داستان نه تنها تمی تروریستی داشته که ، شکل مذهبی و تفکری دینی به خود می گیرد. شخصیت اول فیلم برای موجه نشان دادن اعمال خود در تشکیل حکومت ، خود را بر حق دانسته و اعمالش را جنگ حق علیه باطل اعلام می دارد و دلیل خود را ادامه راه پدر خود که به زعم خودش در بهشت قرار دارد معرفی می کند.
ترور ، کشتار و قتل عام مردم دیگر کشورها برای تشکیل حکومت به ظاهر بر حق ، آن هم به اسم یک عمل و حکومت دینی که در سریال مشاهده می شود ، تفکری تروریستی است که چندین باره در تلویزیون باز پخش می شود.
پخش سریال هایی این چنینی با محوریت تروریستی ، به زعم اندیشمندان علوم اجتماعی ، چه مردم توانایی تحلیل مفاهیم موجود در سریال را داشته باشند و چه از سواد رسانه ای محدودی برخوردار بوده و توانایی چنین تحلیل را نداشته باشند ، در طول زمان سبب کاشت این تفکر تروریستی در ذهن مخاطب خواهد شد. تکرار پخش چندین باره چنین سریال هایی آن هم با تکرار چند باره در طول روز ، ناخواسته و ناآگاهانه به ترویج تفکر تروریستی در ذهن مخاطبان خواهد انجامید.