مختص جامعه سینما :سیده زینب موسوی/«شب طلایی»فیلمی قابل اعتنا و قصه گوست که می تواند قصه اش را روایت کند، تعلیق ها و کُدهایی که ایجاد می کند درست و به جا گره گشایی می شود. در فیلم تنها «مادر» است که قابل احترام است و باید حرمت انرا داشت اما منفعت ها و مصلحت ها او را به زوال هدایت کرده است،آنهم مادری برونگرا که چونان «مام وطن» همه را با هم دوست دارد و می خواهد.
«شب طلایی»مقطعی یک روزه از داستان زندگی یک خانواده سنتی با روابط و مناسبات پیچیده بی ملاحظه است .ماجرای مردی است که بدون اطلاع خانواده همسرش با سرمایه شان، شمش طلا خریده و خانه مادر همسرش پنهان می کند و با مفقود شدنش،به همه مظنون می شود و این آغاز درگیری و اختلاف است.
فیلم یوسف حاتمی کیا ،داستان یک بحران خانوادگی است که دائما لایه هایی از روابط و رازهایی بین شخصیتها را رو می کند.هر یک از شخصیت ها با اضافه شدن شان چالش و بحران تازه ای به فیلم ترزیق می کنند و این درام آپارتمانی را نفس گیر و مخاطب را با خود تا انتهای داستان همراه می کند .
فیلم با الهام از نماد مادر و خانه ،بافت و ساختار را به موقعیت کنونی اجتماع پیوند می دهد.اینکه شخصیت های منفعت طلب که قدری به عاقبت خانواده نمی اندیشند و هریک ساز خود را می زنند و به دنبال فرافکنی اند و تقصیر را به گردن دیگری می اندازند به خوبی با شرایط سیاسی کنونی قابل انطباق است .
قصه از زمانی روندی چالشی می یابد که همه می فهمند که شی گم شده به همه آنان تعلق دارد وناچار همه باید در یافتن آن،سهیم شوند.این ترفند باز استعاره ای پنهانی از این دارد که همه مردم در کِشتی یک کشور نمی توانند به سرنوشت دیگری فکر نکنند و این تمهید در روند داستان با بینش فرامتنی ارتباط معنایی می باید .
در این میان انچه بیش از پیش قرابت معنایی داستان را با ساختار جامعه و گروه ها و احزاب و خط های فکری ارتباط می دهد نمایش عقده گشایی و گِروکِشی هایی است که افراد این خانواده با هم دارند و در این یک روز که با اجبار و اکراه باید یکدیگر را تحمل کنند مدام در حال طرح مسایل و خصومت های گذشته هستند که بهره بهتری از شرایط به وجود امده ببرند .
آنها زمان را مغتنم می شمارند که لااقل چهره پنهانی یکدیگر را در شرایطی که ملاحظه وحفظ آبرو در میان نیست بر ملا کنند .در این جمع نمادین انواع تفکر ،دیدگاه و منش زندگی وجود دارد .مذهبی و غیر مذ هبی،گستاخ و آبرومند،عاشق و فارغ وهمه به زیرکی نماینده جامعه آشفته مایند .